Πρόγραμμα σπουδών προγραμμάτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης για τις περιοχές της Επιστήμης Δεδομένων και του Διαδικτύου των Πραγμάτων

Ένας από τους κύριους στόχους του έργου SEnDIng είναι να σχεδιάσει το πρόγραμμα σπουδών των προγραμμάτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης για τις περιοχές της Επιστήμης Δεδομένων και του Διαδικτύου των Πραγμάτων. Ο σχεδιασμός του προγράμματος σπουδών προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του πρώτου χρόνου του έργου, και θα αποτελέσει την βάση για την υλοποίηση των προγραμμάτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης προς τους κύριους ωφελούμενους,  δηλαδή τους Επαγγελματίες Πληροφορικής.

Οι κύριες θεματικές περιοχές της Επιστήμης Δεδομένων που θα καλυφθούν είναι ενδεικτικά οι παρακάτω: Η γλώσσα προγραμματισμού Python, Στατιστική και Επιστήμη Δεδομένων, Τεχνικές ανάκτησης και αποθήκευσης Δεδομένων, Εφαρμοσμένη Μηχανική Μάθηση, Οπτικοποίηση Δεδομένων και τεχνικές επικύρωσης μοντέλων Δεδομένων. Οι κύριες θεματικές περιοχές του Διαδικτύου των Πραγμάτων που θα καλυφθούν είναι ενδεικτικά οι παρακάτω: Έξυπνες πόλεις και σπίτια, wearables, τεχνικές ανίχνευσης θέσης, ασφάλεια πληροφορίας και τεχνολογίες επικοινωνίας συστημάτων Διαδικτύου των Πραγμάτων.

Τα δύο προγράμματα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης θα υλοποιηθούν σε 3 φάσεις:

  • Ασύγχρονη τηλεκπαίδευση (100 ώρες)
  • Δια ζώσης εκπαίδευση (20 ώρες)
  • Πρακτική άσκηση (4 μήνες)

Στο τέλος κάθε προγράμματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης οι εκπαιδευόμενοι θα αξιολογηθούν για την πιστοποίηση των δεξιοτήτων που έλαβαν.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και την συμμετοχή σας σε αυτά μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Υπεύθυνη Έργου (Δρ. Μαρία Ρήγκου, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) ή τον Τεχνικό Υπεύθυνο Έργου (Δρ. Βασίλειος Γκάμας, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).